EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Mobil Uygulamalar Online Araçlar

Google Öğretmenler Tarafından Keşfedilmeyi Bekliyor-2

Google Öğretmenler Tarafından Keşfedilmeyi Bekliyor” yazı dizimizin ikinci bölümüyle devam ediyoruz. Önceki makalemizde, Google in Education, Google Arama, Görsel Arama ve Google Akademik gibi özel Google arama sayfalarından, Google Alerts, Google Kitaplar ve Chrome Web Mağazası’ndan bahsetmiş, bu Google Hizmetlerinin eğitimciler tarafından nasıl kullanabileceğine değinmiştik.

Bu yazımızda sizlere Google Maps, Google Play Store, Google Plus, Google Hangouts, Google Haberler, Youtube, Blogger, Google Siteler, Gruplar’dan bahsedeceğiz.

Google Maps – Google Haritalar

hero_image

Google Maps, her ne kadar bir harita uygulaması gibi gözükse de bir çok Google hizmeti gibi, kullanıcılara çok daha fazlasını sunmakta. Bunların bir örneği, Google Maps, size kendi haritanızı oluşturup, istediğiniz gibi kişiselleştirebiliceğiniz yer bilgileri eklemenizi sağlayabiliyor. Daha sonra kendi haritanızı istediğiniz kişi ile paylaşabiliyorsunuz.

Aşağıdaki videolardan ayrıntıları izleyebilirsiniz.

Google Maps’in özellikleri bununla da sınırlı değil. Sizi Dünya’dan, Mars’a; Ay’dan okyanusların derinleriklerine kadar götürebilen harika bir hizmet. Street Wiev (sokak görünümü) ise görmek istediğiniz yerleri sokak sokak 3 boyutlu olarak gezmenizi sağlayan başka bir özellik.

learn_hero

Bu özellik sayesinde dünyadaki görmek istediğiniz, önemli yerleri ve ya yapıları üç boyutlu olarak inceleyebilirsiniz. Herhalde coğrafya ve sosyal bilgiler branşındaki öğretmenler başta olmak üzere, hemen hemen bütün öğretmenlerin istifade edebileceği güzel bir kaynak.

Google Play, Android işletim sisteminin uygulama marketi olarak kullanıcılara hizmet veriyor. Eğer Android işletim sistemi olan bir tabletiniz, cep telefonunuz varsa içeriğindeki eğitim ile ilgili uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

google_play

Google Plus ve Google Hangouts:

Google Plus’ı kısaca Google’ın Facebook’u olarak tanımlayabiliriz. Elbette hemenşu aklınıza gelebilir. Madem Facebook gibi ise, neden Google Plus? Bu soruyu şöyle yanıtlayabiliriz. Facebook’da daha çok i tanıdıklarının ve arkadaşlarının neler yaptığını merak edersiniz, onları takip eder, günlük hayatlarıyla ilgili paylaşımlarını inceler kendi paylaşımlarınızı yaparsınız.  Google Plus ise daha çok düşüncelerin paylaşılması, yeni fikirlerin ortaya koyulmasıyla ön plana çıkmış, bilgi edinmeye yönelik toplulukların çoğunlukta olduğu bir platform diyebiliriz. Facebook’taki gibi profilinizi oluşuturduktan sonra, tanıdıklarınızı ya da takip etmek istediklerinizi çerçevelerinize ekleyebilirsiniz. Facebook’taki gibi sayfalar ve gruplar oluşturabilir.

google-plus-yazı-dizisi

Temel çalışma mantığı Facebook gibi olsa da, görüntülü ve sesli görüşmeyi sağlayan Google Hangouts özelliği gerçekten muhteşem.Özellikle kısa zaman önce getirdiği bazı özellikler ile Google Plus, Hangouts’u çok ileriye taşıdı. Google Hangouts kullanarak öğrencilerinizle  görüntülü ve sesli toplantılar yapabilir, bu toplantı esnasında daha önceden hazırlamış olduğunuz bir power point sunumunu onlara izlettirebilirsiniz. Belki de hazırlamış olduğunuz bir word dökümanı üzerinde birlikte çalışma yapabilirsiniz. Hatta, aynı anda bir zihin haritası üzerinde çalışma dahi yapabilir, Hangouts’u beyaz bir tahta olarak kullanabilirsiniz. Birden fazla kişiye aynı anda dosyalara müdahele imkanı vermesi de Google Hangouts’u çok farklı kılan özelliklerden.

cacoo-google-hangouts-screen image.axd You-Can-Work-on-Documents-Inside-a-Google-Hangout-Now-2

Youtube, bir başka Google hizmeti. Herhalde bunun hakkında yazmaya bile gerek yok. 🙂 Fakat, tek eklemek istediğim, Hangouts üzerinden Youtube’da canlı yayın dahi yapabilir ve bu canlı yayını daha sonra video olarak yine Youtube’da yayınlayabilirsiniz. Tek başına bu özellik bile muhteşem değil mi? Aşağıda bunun nasıl yapıldığını anlatan daha önceden yazdığımız bir makalenin linkini paylaşıyorum ayrıca bir de video mevcut:

http://egitimtrend.com/google-hangout-ile-youtube-uzerinden-canli-yayin-gerceklestirmek/

Blogger, size sunduğu ücretsiz blog hizmeti sayesinde kendi sınıfınızın bloğunu oluşturarak öğrencilerle etkileşim kurmanızı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda öğrencilerinize de bloglar açtırarak, onların dersiniz ile ilgili paylaşımlar yapmasını sağlayabilirsiniz. Ya da öğrencilerinizin çalışmalarını bloglarda sergileyebilirsiniz.

google-apps-for-education-teacher-1024x837

Google Siteler, Google’ın ücretsiz web sayfası oluşturabileceğiniz hizmeti. Bu hizmet ile kendinize veya okulunuza özel blog, wiki sayfaları veya başka ihtiyaçlarınıza yönelik web sayfaları oluşturabilirsiniz. Kolay yönetilebilir olması, mobil uyumlu ve Google çatısı altında olması büyük bir avantaj.

Google Gruplar ise, mail grupları oluşturarak, forumlarda bilgi paylaşımı yapmaya imkan veren bir başka Google hizmetidir. Google gruplarında özellikle mesleklerle ilgili bir çok farklı gruplar yer almakta ve bu gruplarda mesleki paylaşımlar yapılmaktadır.

Bu yazı dizisinin son makalesinde ayrıntılı bir şekilde Google Drive üzerinde duracağız.

Takip Et