Mobil Uygulamalar

Eğitimciler İçin Faydalı Android Uygulamaları

Android işletim sistemli tablet veya akıllı telefon kullanan öğretmenlerin cihazlarında bulunması gereken belli başlı uygulamaları test ettik ve bu uygulamaların öğretmenler için faydalı olduğu kanaatine vardık. Öncelikle, bu uygulamalardan bir kısmını sizinle paylaşıyoruz. İlerleyen günlerde uygulamaları tanıttığımız yazı dizisine devam edeceğiz.

 

EverNote: Gelişmiş bir not alma uygulaması. Sesli, görsel ve yazarak aldığınız notları aynı anda bilgisayar, tablet ve akıllı telefonunuzdan senkronize edilmesini sağlayarak, notlarınıza istediğiniz zaman anında ulaşabilirsiniz.

Dropbox, Box, Google Drive gibi bulut uygulamalar ile, bilgisayar,tablet veya akıllı telefonunuzdaki dökümanlarınıza tüm cihazlarınızdan ulaşabilirsiniz.

Edmodo: Daha önce sitemizde bahsettiğimiz eğitsel bir sosyal ağ uygulaması olan Edmodo’nun Android uygulaması. Sitemizdeki Edmodo ile ilgili ayrıntılı makaleye ulaşmak için tıklayınız.

GradeDroid: Soru – cevap kartları hazırlayabileceğiniz bir uygulama.

Benzer uygulamalar: RuStudying, gFlash+ Flashcards & Tests, Mnemono

Flux Cards: Başka bir flashcard uygulaması, resim çizebilir, fotoğraf ekleyebilirsiniz.

Benzer uygulamalar: Cobo Cards, Langleo, Math Practice Flash Cards

MindMeister:  Daha önce sitemizde tanıttığımız MindMeister (Zihin haritası, kavram haritası, beyin fırtınası sitesi) sitesinin mobil uygulaması.
Sitemizdeki MindMeister ile ilgili ayrıntılı makaleye ulaşmak için tıklayınız.

Benzer Uygulamalar: Mindjet, SimpleMind, MindMap Memo

eduPort: Tek bir uygulama ile tüm eğitim portallarındaki eğitim videolarına ulaşmaya, kaydetmeye yarayan bir uygulama.

  

Kingsoft Office:  45 Dil desteği, bilgisayarlarımızda kullandığımız MS Office programına çok benzerliği ile sizlere önerdiğimiz bir döküman uygulaması. Üzerinde çalıştığınız dökümanları otomatik olarak DropBox, Google Drive vb. bulut depolama alanınıza gönderebilme imkanı veren bu uygulama Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

CamScanner: Cihazınızın kamerasını tarayıcı olarak kullanmaya yarayan bir uygulama. Aynı zamanda taradığınız dökümanları PDF dosya sistemine de dönüştürmeye imkan tanıyor.

Google Translate: 65 dilde çeviri yapmanıza imkan veren, sesli çeviri yapabilen ve daha onlarca mükemmel çeviri özelliği bulunan bir uygulama.

Moon+Reader: epub, mobi, chm, cbr, cbz, umd, fb2, txt, html vb. dosya sistemlerini destekleyen, opsiyonları çok fazla olan, kişiselleştirilebilir bir elektronik kitap okuyucu. Not: Ücretsiz sürümü PDF kitapları açmamaktadır, PDF için alttaki uygulamaya bakınız.

Aldiko: Bir başka elektronik kitap okuma uygulaması. MEB’in sunduğu e-kitapları bu uygulama ile açabilirsiniz. EPUB ve PDF dosya sistemindeki kitapları desteklemektedir.

AppLock: Cihazınızdaki uygulamaları şifre ile kilitlemenize yarayan bir uygulama.

Skitch:  Görüntülere oklar, şekiller, metin ve daha fazlası ile dipnotlar almanızı sağlayan  başarılı bir uygulama.

My Class Schedule: Ders programınızı takip etmeye, yazılı tarihlerinizi, ödev kontrolü vb. bir çok işi organize etmeye yarayan, gerektiğinde işlerinizi size hatırlatan bir uygulama.
Benzer Uygulamalar: A+ Timetable, Quick TimeTable, School Helper

Wikipedia: İnternet Ansiklopedisinin uygulaması

PicSay: Görsellere şekiller, metin, konuşma balonu vb. şeyler eklemeye yarayan bir uygulama.

WizIQ: Online eğitim yapmanızı sağlayan bir uygulama.

Berlitz: Harika bir ingilizce eğitim uygulaması.

TED: Ted konferanslarına ulaşabileceğiniz uygulama.

Classdroid:Öğrencilerin çalışmalarını kolayca bloglamaya yarayan bir uygulama.

Random Student: Öğrenci seçmeye-kaldırmaya (soru sormak, cevap istemek vb.) öğrencilerden grup oluşturmaya yarayan bir uygulama. Kaldırdığınız, soru sorduğunuz öğrencilerin doğru-yanlış cevap verdi, kaç kere söz hakklı aldığına dair verileri tutan bir uygulama. (Ücretli)

 

Takip Et